Zdobądź więcej informacji o ofercie tradycyjnej piekarni Kraków na www.piekarniapochopien.com.
Tradycyjne produkty Piekarni Pochopień
Piekarnia Pochopień jest przedsiębiorstwem z tradycjami sięgającymi 1946 roku. Stworzona została przez mistrza fachu piekarskiego Jana Pochopień, który był wiele razy nagradzany za swoje zasługi dla rozwoju handlu i rzemiosła. Szanowany w Krakowie piekarz, który był pierwszym starszym Cechu Rzemiosł Spożywczych dał początek istniejącej do dziś piekarni. Podtrzymywanie rodzinnej tradycji i poszanowanie wartości wyróżnia Piekarnię Pochopień na tle konkurencji, stawiając ją wśród najlepszych krakowskich firm piekarniczych. Podkreśla to lokalizacja mieszczącego się przy ulicy Karmelickiej zakładu, jedynego znajdującego się w centrum Krakowa. Ta tradycyjna piekarnia to przede wszystkim jednak testowane przez lata receptury i poszanowanie dla własnego rzemiosła.
Cukiernia i piekarnia w Krakowie
Oferta Piekarni Pochopień to głównie przednie, tradycyjne pieczywo pieczone według dobrych, małopolskich receptur. Odnajdziemy w niej zdrowe i smaczne chleby pszenne, pszenno-żytnie, strucle czy bułki. Pośród nich warto zwrócić uwagę na pieczywo dekoracyjne i okolicznościowe. Są to chleby którymi można uczcić okoliczność wesela, chleby na czas Komunii Świętej czy chleby-wazy doskonałe do serwowania na przykład żuru. Tradycyjnym produktem piekarni są słynne obwarzanki i precle, które zakupić możemy w różnych wersjach, dobrze znanych oraz bardziej nietypowych. Ci, którzy wybierają słodycze również znajdą w ofercie firmy coś dla siebie. Zasmakować można w różnego rodzaju drożdżówkach i pączkach. W okresie świąt można również nabyć wielkanocne baranki i zające czy bożonarodzeniowe, słodkie choinki, gwiazdy i karpie. Warto zajrzeć do tej cukierni i piekarni w Krakowie, by zasmakować pysznego smaku tradycji.
Adres firmy:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]
Powiązane wpisy
Kursy gotowania – ucz się i jednocześnie rozwijaj swoją pasję
Nie tylko na świąteczny stół – o barszczu białym i żurku
Odważ się na więcej w kuchni – food pairing